De eco-cheque: een kleine geste voor het behoud van onze planeet !

  Wat zijn Eco-Cheques ?

  Eco-cheques zijn cheques bestemd voor de aankoop van ecologische producten en diensten. De meest gekende zijn de 'Ticket EcoCheques' van Edenred of de 'Eco Pass' van Sodexo. Meer informatie kan je terugvinden op de website van Edenred of Sodexo. De ecocheque is 2 jaar geldig. U kan de cheques dus 2 jaar opsparen om bijvoorbeeld een duurdere aankoop te doen. De waarde per cheque is maximaal 10 euro.

  Bij KOOPEENPLANT.BE kan je papieren (geen elektronische) Eco-Cheques of Eco Pass gebruiken voor de aankoop van bomen, planten, potgrond en Bio-meststoffen.


  Hoe betalen met Eco-Cheques ?

  Via de webshop kan u niet betalen met Eco-Cheques. Er zijn 2 andere opties :

  - U kan de papieren Eco-Cheques bij ons komen afgeven in Wetteren (eventueel samen met de bestelling). Het is het ideale moment om advies te vragen en te kijken hoe wij werken.

  - of ... u stuurt ons een mail met de goederen die u wenst te kopen. Na ontvangst van uw bestelling per mail contacteren wij u. Afhankelijk van de aard en hoeveelheid van de goederen nemen wij de papieren Eco-Cheques aan tijdens de afhaling/levering van de bestelling. 

  Digitale Eco-Cheques zijn nog niet mogelijk bij ons.

  Mogelijks is er een verschil tussen het totaalbedrag van de bestelling en het bedrag dat u met uw papieren Eco-cheques kan betalen. U kan echter nooit geld terugkrijgen op een betaling met Eco-Cheques. Daarom betaalt u het resterende bedrag tijdens de afhaling of levering.


  Voorbeeld van een betaling met Eco-Cheques:
  U besteld goederen voor een totaalbedrag van €174.60. U kan slechts voor €170 (17 Eco-Cheques ter waarde van €10/Cheque) met Eco-Cheques betalen. De resterende €4.60 betaalt u bij de ontvangst van de goederen.
  Aangezien de waarde per cheque maximaal €10 bedraagt kan het resterende bedrag niet hoger zijn dan €10.